چطور یه برنامه ریزی روزانه موثرداشته باشیم؟
تا حالا پیش اومده که برنامه برای روزت انجام داده باشی و با کلی شوق و انگیزه اراده کرده باشی انجام بدی اما روزت به پایان رسیده و تو، به هیچ کدوم از اونها عمل نکرده باشی؟
با این پست همراه من باش تا بهت بگم چکار کنی حداقل برای شروع بتونی کمی از برنامه هات رو پیش ببری اولین چیزی که باید برای یک برنامه ریزی اصولی بدونی، اینه که توقعت از خودت برای انجام یک برنامه ریزی و عمل به اون باید مطابق با سطح تواناییت باشه.
یعنی چی؟
یعنی اینکه اگر میدونی صبح تا دیر وقت خوابی برنامه ت رو از ۶ صبح شروع نکن.
چیزی که مهم هست اینه که ساعت خواب و بیدارت رو تنظیم کن.اجازه نده تا ۹ صبح بخوابی بعد بیدار بشی کلی با خودت کلنجار بری تازه ظهر که شد برنامه ت رو اجرا کنی.
یا مثلا اگر میدونی توانایی انجام سه کار بیشتر در طول روز نداری،برای ۵ تا فعالیت برنامه ریزی نکن.
نکته مهم دیگه این هست که انتظارت رو از خودت در بیشینه قرار نده.
یعنی چی؟
اگر میخوایی مطالعه روزانه داشته باشی،روی یک فصل برنامه ریزی نکن،درعوض روی چند صفحه ی محدود برنامه داشته باش و حتما انجام بده.
اگر میخوایی رژیم بگیری،برای مقدار زیاد کالری برای کاهش یا افزایش وزن برنامه ریزی نکن،از مقدار کم شروع کن،اما شروع کن.
یه برنامه ریزی روزانه چه فوایدی داره؟
● نظم دادن به کارها
● رسیدن به تمام اهداف روزانه
● جلوگیری از اهمال کاری
● افزایش بهره وری
●ایجاد عادات سالم
● از بین بردن عادات منفی
● ایجاد تعادل در سبک زندگی
اصول یه برنامه ریزی صحیح چی هست؟
● همه چیز رو یادداشت کنید:
با نوشتن تمام کارهایی که در حوزه فردی و کاری به طور معمول در یک هفته انجام میگیره، شروع کنید. در این مرحله به فکر ساماندهی کارها نباشید و تا جای ممکن وظایف مختلفتون را لیست کنید. به خاطر داشته باشید که کارهایی مثل شستن ظروف یا مرتب کردن لباسها را که بهطور مکرر انجام میدهید هم یادداشت کنید.
●الویت بندی کنید:
بعد از مشخص کردن فهرست کارها، آن را مرور کنید و اولویتهای روزانه را مشخص کنید. برای کمک به سازماندهی بصری اولویتهای خودتون از هایلایتر استفاده کنید. برای مثال، نیازهای کاری روزانه مثل: پاسخدهی به ایمیلها را با رنگ آبی و خواستههای شخصی مثل کتابخوانی یا بیرون رفتن با یک دوست برای صرف قهوه رو با رنگ سبز مشخص کنید. نکات کتاب قورباغه ات را قورت بده نیز میتونه به ایجاد این اولویتبندیها کمک کنه.
●به هیچ عنوان چند کار رو همزمان انجام ندهید:
انجام همزمان چند کار با هم، نتیجه خوبی نخواهد داشت. مطالعات نشان داده که عملکرد شما زمانی که سعی میکنید دو کار را همزمان با هم انجام دهید، کاهش مییابد. با انجام کارها به این شکل نهتنها زمان بیشتری صرف میشود، بلکه درنهایت خطاهای بیشتری هم مرتکب میشوید.
●زمان هایی رو برای تفریح و استراحت در نظر بگیرید:
هر روز چند ساعت استراحت طولانی و چندین استراحت کوتاه برای مدیتیشن یا پیاده روی در نظر بگیرید. به خاطر داشته باشید که هیچ کس ظرفیتی بیپایان برای کار همیشگی با حداکثر توان ندارد.
خودتون رو در الولیت بزارید.
●انعطاف پذیر باشید:
برنامه خودتون رو برای یک یا دو هفته امتحان کنیدو در صورت نیاز آن را تغییر دهید. ممکن است چند هفته تا تنظیم برنامه شخصی و حرفهای شما طول بکشد، بنابراین صبور باشید. نباید ۲۴ ساعت روز و ۷ روز هفته را برنامهریزی کرد. زمانهایی را برای جبران عقبافتادگی یا رسیدگی به امور پیشبینیناپذیر اختصاص دهید.
●وظایف رو مرتب سازی کنید:
وقتی که برنامه هفتگی خودتون رو بهینه کردید، یک برنامه زمانی برای کارهای هر روز ایجاد کنید. بهجای برنامهریزی ساعت به ساعت، از بستههای زمانی مثل:صبح، ظهر، بعدازظهر و عصر استفاده کنید. با این کار، اگر یک فعالیت بیشتر از حد انتظار طول کشیده یا مجبور باشید به یک موقعیت اضطراری رسیدگی کنید، همچنان میتوانید به برنامه پایبند بمانید.
●زمان هایی رو برای عوامل حواس پرتی در نظر بگیرید:
اگر در طول روز چندین بار به ایمیل، اینستاگرام یا توییتر خود سر زده و درنهایت برای مدت زیادی در آنجا میمانید، زمانی را برای انجام این کارها اختصاص دهید. رسیدگی به این موارد و صرف زمان برای آنها هیچ اشکالی ندارد؛ اما این چیزها میتوانند حواس پرتی ایجاد کرده و ما را از مهمترین کارهایمان بازدارند.
●برنامه خود را بهینه سازی کنید:
برنامه هفتگی خود را مرور کرده و تعیین کنید که آیا وظایفی وجود دارند که بتوانید آنها را سادهسازی یا بهینه کنید تا در زمان صرفهجویی شود؟ برای مثال، اگر بهطور معمول یکشنبهها برای خرید میروید، اما زمان برای رسیدگی به سایر وظایف در آن روز باقی نمیماند، میتوانید به جای آن از خرید آنلاین استفاده کرده یا کار را به آخر هفته موکول کنید.
امیدوارم از مطالعه این مطلب راضی بوده باشید و استفاده مفید رو برده باشین.
در آخر توجه کنید که عمل کردن مهم هست مطالب و کتاب هه فراوانند،بخوانیم و عمل نکنیم تاثیری روی روند رشد نخواهند داشت.